fbpx
28.9 C
Kuala Lumpur
December 4, 2021
Editor's Picks MENARIK HARI INI!

EDWARD ARTHUR SEYKOTA : RAJA TRADING ROBOT EA

SUMBER GAMBAR: https://images.app.goo.gl/WrKd5VkgHrG5PjpB6

Anda mula belajar dagangan pada umur berapa?. 20 tahun? 30 tahun? Lewat 40 tahun?. Tahukah anda, Edward Arthur Seykota, mula belajar berdagang se awal umur 5 tahun!.

Siapahkah Erdward Arthur Seykota ini?.

Edward Arthur Seykota merupakan seorang trader, dan digelar sebagai “Bapa Sistem Dagangan” (Father of Trading System). Beliau merupakan seorang trader, sangat berpengalaman kerana telah menceburi bidang ni seawal 5 tahun, ketika mana kebanyakan daripada kita masih bermain dengan lori mainan di rumah.

Edward berasal dari Belanda, kemudian berhijrah ke Amerika Syarikat dan menetap di sana. Sejak tahun 1970 lagi beliau sangat obsess dengan idea dagangan automatik, dan meletakkan sasaran untuk mencipta robot dagangan yang akan menjadi mesin duit bagi beliau.

Beliau berjaya mencipta satu algorithm system dagangan dan menggunapakai sistem itu ke dalam computer. Adakah teori dan sistem beliau berjaya?. Berapa keuntungan yang beliau jana selepas itu?.

Pada tahun 1988, melalui sistem yang beliau cipta, beliau berjaya menghasilkan keuntungan sebanyak 250,000% dalam masa 16 tahun!. Modal permulaan yang beliau guna adalah sekitar $5000 US Dollar, dan berjaya menjana keuntungan kepada $15,000,000.00 US Dollar!.

Ini bukan dagangan bersifat bernasib baik semata-mata, tetapi disebabkan oleh sistem dagangan yang berkesan!.

https://images.app.goo.gl/tQhKqd7F5YUD28db9
Contoh teori : Ed Seykota’s Donchian Breakout Trading System

“The trading rules I live by are: 1. Cut losses. 2. Ride winners. 3. Keep bets small. 4. Follow the rules without question. 5. Know when to break the rules” – Ed Seykota

Related posts

EKSLUSIF!. LAPORAN TERKINI PRESTASI BOTT 2019 MINGGU KE-2

NAJMULDIN BIN HAMZAH

ANALISA TEKNIKAL CADJPY 23 NOV 2021

Zulhilmi Md Diah

KEMASKINI BATTLE OF TRADERS 2020 : PERINGKAT KELAYAKAN

Admin Mfm

Leave a Comment