fbpx
31.8 C
Kuala Lumpur
January 26, 2022
Berita Terkini Editor's Picks MENARIK HARI INI!

FORBES TOP 5 TRADER WANITA

Dunia trader tidak hanya dikuasai oleh lelaki sahaja, malah turut disertai oleh ramai trader wanita, dan pastinya ada yang sangat menonjol dalam dunia dagangan ini. Berdasarkan senarai yang dikeluarkan oleh Forbes.com, berikut merupakan senarai fund manage yang dikendalikan oleh trader wanita yang paling berjaya bagi tahun 2020:

https://www.forbes.com/sites/antoinegara/2020/12/21/how-these-women-investors-crushed-it-in-2020/?sh=77f01abc5701
Kiri ke kanan: Cathie Wood of Ark Investments, Nancy Zevenbergen of Zevenbergen Capital Investments, and Karina Funk of Brown Advisory.
 TIM PANNELL, JAMEL TOPPIN & ELI WARREN FOR FORBES. DESIGN BY FORBES

Cathie Wood, pengasas kepada Ark Investments merupakan trader terbaik yang menguruskan dana pelaburan. Secara keseluruhan, beliau berjaya menarik sejumlah $10 billion USD dana pelaburan dan berjaya hasilkan keuntungan setinggi 154% dalam masa setahun dagangan.

Melalui website beliau, Ark Investment memaparkan model kewangan, logo trading dan kajian berkenaan pelaburan awam dan sentiasa terbuka untuk dikritik secara terbuka. Bagi tahun 2020, keuntungan terbesar yang mereka jana adalah daripada pegangan saham Tesla yang menyaksikan peningkatan mendadak pada tahun lalu.

Selain itu, seorang lagi trader wanita yang mengetuai pelaburan yang diberi nama Zevenbergen Growth, Nancy Zeverbegn juga mencuri tumpuan sehingga dinobat sebagai trader wanita kedua terbaik oleh Forbes apabila mencatatkan prestasi yang memberansangkan pada tahun 2020.

Keuntungan beliau datang daripada pegangan saham Shopify dan berjaya membantu skim pelaburan beliau mencatatkan keuntungan setinggi 131% dalam masa setahun.

KEUNTUNGAN 100% DALAM MASA SETAHUN

Jika diteliti senarai pelaburan yang dikendalikan oleh trader wanita di atas, secara purata pulangan yang dicapai adalah sekitar 50-100% setahun, bersamaan 5-10% sebulan. Mungkin itu yang patut kita jadikan rujukan untuk berjaya seperti mereka.

Sasarkan keuntungan yang munsabah, dan paling penting adalah konsistensi dalam mengutip keuntungan.

Related posts

MAJALAH FOREX MALAYSIA EDISI KE-21 SUDAH TERBIT! MUAT TURUN SEKARANG SECARA PERCUMA SAHAJA!

Admin Mfm

ANALISA TEKNIKAL – PAIR GBP/USD TERUS MENGUKUH DAN MENGHAMPIRI PARAS TERTINGGI TAHUN 2020

Admin Mfm

NATIONAL MALAY BANK : BANK MELAYU PERTAMA

Admin Mfm

Leave a Comment