Hasil pada Bund 10 tahun Jerman jatuh kepada 2.5%, paras terendah sejak awal Mac, apabila pelabur mencari perlindungan dalam hutang Jerman, aset tempat selamat penanda aras Eropah, di tengah-tengah ketegangan perdagangan global yang semakin meningkat.
Pada masa yang sama, permintaan untuk Perbendaharaan AS semakin lemah, mencerminkan keyakinan yang semakin berkurangan terhadap aset Amerika.
Tebaran hasil antara bon 10 tahun AS dan Jerman adalah sekitar 1.8 mata peratusan, tertinggi sejak Februari, apabila jangkaan peningkatan perbelanjaan fiskal di Eropah dan keputusan pilihan raya Jerman telah menaikkan hasil Bund.
Sementara itu, Bank Pusat Eropah secara meluas dijangka menyampaikan potongan kadar 25 mata asas pada hari Khamis.
Peserta pasaran akan memerhatikan dengan teliti panduan tentang cara penggubal dasar menilai kesan konflik perdagangan ke atas ekonomi zon Euro dan kemungkinan laluan untuk kadar faedah.