27.6 C
Kuala Lumpur
spot_img

IVERMECTIN: PPIM BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP KKM

Date:

Share:

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang diketuai Datuk Nadzim Johan telah membuat laporan polis semalam terhadap Kementerian Kesihatan (KKM) ekoran keengganan KKM menggunakan Ivermectin sebagai rawatan bagi mencegah penularan pandemik COVID-19.

Laporan polis itu dibuat sekitar jam 11 pagi di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi yang turut dihadiri Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan bersama jawatankuasanya.

PPIM dalam kenyataan mereka telah memaklumkan laporan itu dibuat sebagai inisiatif inklusif pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu dalam memperjuangkan hak kepenggunaan yang dilihat seakan tiada kompromi daripada pihak bertanggungjawab dalam mempertimbangkan kaedah dan rawatan alternatif sebagai usaha mencegah penularan COVID-19.Tegas beliau, keengganan KKM dalam mempertimbangkan keberkesanan penggunaan Ivermectin adalah satu kesalahan jenayah.

https://www.youtube.com/watch?v=9Hw3WMljGuU

Penggunaan Ivermectin besar-besaran di India beri impak positif

Sementara itu pula,di negara India telah menyaksikan penurunan kes yang dramatik setelah ICMR dan AIIMS menambahkan Ivermectin ke protokol mereka pada 20 April 2021. Kes COVID-19 harian, yang memuncak pada 414,188, kini turun menjadi 84,332, mewakili penurunan keseluruhan 80% di negara ini dari India.

Apa yang tampaknya menjadi krisis kemanusiaan yang akan datang pada akhir April sekarang telah dikendalikan, bukan dengan vaksinasi massa, tetapi sebagai ganti dengan ubat yang diubahsuai murah, Ivermectin.

Negaia-negari di India yang menggunakan dasar Ivermectin yang lebih agresif menyaksikan penurunan kes mereka lebih tinggi daripada 80%, negeri seperti Uttar Pradesh – turun 98% [37,944 hingga 596], seperti Uttarakhand – turun 97% [9642 hingga 287] dan Goa – turun 90% [4195 hingga 423]. Delhi menyaksikan penurunan 99% [28,395 hingga 238].

Tamil Nadu, yang secara terbuka melarang Ivermectin, melihat kes mereka meningkat menjadi yang tertinggi di India, dan mereka terus menetapkan catatan negara hingga 21 Mei 2021, ketika mereka mencapai puncaknya pada 36.184.

Sementara itu, kematian juga menurun dengan ketara di Delhi, antara kawasan pertama yang mengadopsi Ivermectin. Kematian mereka merosot dari 448 pada 3 Mei hingga 36 pada 9 Jun, penurunan sebanyak 92%.

Sebaliknya, kematian Tamil Nadu meningkat sepuluh kali ganda dari 20 April hingga 27 Mei. Pada 9 Jun, kematian COVID-19 Tamil Nadu tetap kedua tertinggi di India pada 405, sementara negeri-negeri yang memilih Ivermectin semuanya jauh lebih baik.

Pada 9 Jun, Tamil Nadu, dengan populasi kurang dari 4,9% dari India, menyumbang hampir 20% dari keseluruhan 2,177 orang India pada 9 Jun. Sebaliknya, Uttar Pradesh yang berada di Ivermectin, dengan 204 juta orang, tiga kali ganda dari Tamil Nadu, menyaksikan hanya 91 kematian, kurang dari 1/4 orang Tamil Nadu.

Intinya adalah bahawa Ivermectin berfungsi, dan ia berfungsi dengan sangat baik. Anda tidak perlu menjadi saintis untuk memahami nombor-nombor ini, kerana mereka jelas.

Lalu mengapa ABC News dan Good Morning America perlu mempunyai segmen yang bertajuk “Mitos rawatan COVID-19 mengenai Ivermectin” di mana mereka melaporkan – secara palsu – bahawa Ivermectin tidak boleh digunakan dan “berbahaya dan tidak dinasihatkan” untuk merawat COVID-19?

https://www.goodmorningamerica.com/news/video/covid-19-treatment-myth-ivermectin-78221949

Sebagai doktor yang bertauliah dengan latihan selama 39 tahun, saya dapat memberitahu bahawa ini adalah benar. Bahkan WHO telah melaporkan Ivermectin sebagai ubat selamat yang digunakan dalam berbilion dos selama lebih dari empat dekad, dan tidak ada pernyataan seperti di atas yang jauh dari kebenaran.

Ini menimbulkan persoalan, Mengapa? Apa alasan yang mungkin menjadi alasan utama rangkaian utama AS pada masa ini untuk menghentikan keheningan mereka terhadap Ivermectin hanya untuk menyiarkan kebohongan berwajah botak? Mengapa Good Morning America bercakap pada 11 Jun 2021, mengenai Ivermectin dan India mengenai semua topik yang mungkin? Mengapa India dan Ivermectin tiba-tiba penting untuk Big Media?

Izinkan saya untuk menjelaskan sedikit persoalan ini dengan membawa anda kembali ke India sebentar. Semasa GMA membuang Ivermectin di televisyen AS primer rangkaian, India membangunnya di siaran televisyen India purba untuk – anda meneka – orang Tamil Nadu.

Pada program pagi mereka, “Vanakkam Tamil Nadu,” yang diterjemahkan ke Selamat Pagi Tamil Nadu, wartawan Ravishankar mengajukan soalan serupa kepada Dr. Pierre Kory mengenai mengapa pihak berkuasa kesihatan Tamil Nadu tidak menyokong Ivermectin. Dia mengatakan bahawa doktor Tamil Nadu mungkin memerhatikan ketika Kory menyampaikan jawapannya.

Dr. Kory berhenti sejenak ketika dia tidak percaya, “Itu adalah pendapat yang menakjubkan yang baru saja kamu kongsikan. Lihat tanda 6:04 pada video:

https://youtu.be/0S8IOttV-Ew

Dr. Kory terus menjelaskan bagaimana pendapat itu ada di sana dengan “pendaratan bulan dipalsukan” atau “bumi rata.” Dia dengan sopan menyarankan mereka “terpencil” dalam pendapat itu kerana literatur ilmiah yang luas tentang Ivermectin dan COVID-19 menunjukkan bahawa ia mempunyai keselamatan yang tiada tandingannya dan dikaitkan dengan pengurangan kematian yang besar dan dapat ditiru.

Lima meta-analisis telah diselesaikan di Ivermectin. Semua menunjukkan kesan positif yang dramatik. Dia menjelaskan bahawa meta-analisis, bentuk bukti tertinggi dalam perubatan, adalah kumpulan kajian yang menggabungkan semua bukti untuk menghasilkan isyarat bersatu. Isyarat itu hanya dapat ditafsirkan dalam satu arah, bahawa Ivermectin mesti diguna pakai dengan segera. Dr. Kory menjelaskan bagaimana korban Tamil Nadu adalah kematian yang tidak perlu – di mana warganegara dapat diselamatkan dengan Ivermectin.

Wartawan itu pun bersetuju. “Kau benar, kau benar,” dia mengakui.

Tetapi kemudian Dr. Kory secara terang-terangan menyatakan yang jelas. Sebab sebenarnya adalah wang. Sekiranya pengawal selia mengakui bahawa Ivermectin berkesan, maka Kebenaran Penggunaan Darurat untuk vaksin akan dicabut. “Sebilangan besar vaksin akan kehilangan Izin Penggunaan Darurat jika anda mempunyai rawatan yang berkesan. Itu adalah pasar dalam jumlah seratus Miliar. Dan itu hanya vaksin … Dan pasar untuk Remdesivir … Mereka semua akan kering … Ivermectin TIDAK BOLEH diadopsi untuk alasan itu. “

WHO disokong hampir empat bilion dolar oleh Yayasan Gates. Bill Gates adalah penyokong vaksin. Dr. Tess Lawrie dari Panel Penyelidikan dan Pembangunan Ivermectin (BIRD) Britain baru-baru ini bercakap dengan Dr. Kory dalam temu bual. Mereka membincangkan bagaimana penaja mempengaruhi kesimpulan – tidak saintifik – dalam makalah utama mengenai Ivermectin. Mereka selanjutnya mengkaji bagaimana banyak kajian dihapuskan dari tinjauan dan bagaimana kajian yang lemah dan cacat meningkat dan berat badan berlebihan. Ini semua dilakukan dengan tujuan untuk memutarbalikkan garis panduan WHO terhadap Ivermectin agar sesuai dengan minat penaja mereka.

Dr. Kory membincangkan konsep Regulatory Capture, istilah yang berlaku ketika badan pengawalselia dikendalikan oleh syarikat yang sama yang seharusnya mereka atur. Dalam keadaan vaksin, ia jauh lebih buruk daripada rubah yang menjaga rumah ayam. Lebih dekat dengan rubah yang meyakinkan petani untuk menyajikan ayam goreng di atas pinggan.

Tembakau Besar bergabung dengan FTC, dan bukannya mengatur industri, FTC dan Kongres mengambil wang untuk melihat ke arah lain dan melepaskannya dengan meletakkan label amaran yang lemah pada bungkusan. Label amaran asal sepatutnya dibaca,

Perhatian: Merokok Merokok Berbahaya bagi Kesihatan. Ia Boleh Menyebabkan Kematian akibat Kanser dan Penyakit Lain.

Namun, apabila minyak dengan wang tunai yang mencukupi, amaran berubah menjadi,

Perhatian: Merokok boleh membahayakan kesihatan anda.

Kata-kata barah, sebab, dan kematian dikeluarkan. Dan seperti semua orang tahu, label amaran ini tidak menyelamatkan sesiapa pun, kecuali industri rokok.

Hari ini tidak berbeza. Ketika vaksin Johnson dan Johnson mencerminkan isyarat bahaya pembekuan darah, vaksinasi mereka dihentikan buat sementara waktu. Tetapi seperti rokok, CDC dan FDA ada di belakang kita, dan sebelum melanjutkan vaksinasi besar-besaran ini, mereka dengan berhati-hati menambahkan label peringatan. Saya yakin bahawa semua orang membacanya dengan teliti sebelum mereka berjaya.

Dr. Peter McCullough, salah satu ahli kardiologi yang paling banyak diterbitkan di dunia, menyebut bahaya vaksin COVID-19. Khususnya, dia memberi amaran mengenai Spike Protein yang dihasilkan setelah seseorang mendapat pukulan. Dia bercakap dalam wawancara panjang mengenai vaksin.

“Ini adalah agen biologi yang paling mematikan, beracun, yang pernah disuntik ke dalam tubuh manusia dalam Sejarah Amerika, dan ia menjadi kuat, tanpa menyebut keselamatan oleh pegawai awam kita, dengan semangat liar oleh pihak hospital dan pentadbir hospital kita, dengan doktor menyokongnya. ” Lihat tanda 1:37:08 dalam video ini di mana dia melaporkan ini:

Penangkapan Peraturan telah menjadi kenyataan bagi Big Polluters dan EPA dan Big Pharma serta FDA. Sekarang ia telah berubah menjadi sebilangan besar dengan Vaksin Besar dan WHO.

Ketika WHO melihat cara lain untuk memberi cadangan bahawa Komunis China dengan sengaja membocorkan coronavirus ke dunia, dan ketika e-mel Dr. Fauci menunjukkan bahawa dia tahu tahun lalu virus itu mungkin direkayasa melalui pengujian yang dibiayai oleh agensinya sendiri, dan ketika bukti menunjukkan adanya kolusi dalam pencegahan penawar virus, iaitu ubat-ubatan yang diubahsuai seperti Ivermectin dan HCQ, maka apa yang dikatakan ini mengenai urgensi ancaman yang kita alami sekarang?

Penyelesaian buku teks untuk masalah duri Penangkapan Peraturan selalu melibatkan penyelesaian undang-undang. Kerana apabila anda menganggap syarikat bertanggungjawab dengan denda wang, kadangkala membantu. Namun, penyelesaian tembakau yang mengerikan menghasilkan faedah yang dipersoalkan; rokok terus dijual, dan orang-orang masih mati daripadanya dengan berbondong-bondong.

Hukuman jenayah adalah penyelesaian yang paling keras, dan apabila anda membuat contoh pegawai korporat, ketika kepala gulung tikar, ketika orang meluangkan masa, hasil sebenar akan menyusul. Dr. Soumya Swaminathan diserahkan kertas undang-undang oleh Persatuan Peguam India untuk bencana Tamil Nadu. Walau bagaimanapun, terdapat bunyi gemerincing yang lebih kuat di sisi kolam ini bahawa pihak berkuasa kesihatan awam AS akan berada di sebelahnya.

Sekiranya siaran GMA ada petunjuk, masa untuk menuntut pembaharuan sekarang; sudah tiba masanya untuk menghentikan pemberian vaksin. Waktu untuk mengakhiri “Plandemic” adalah sekaligus, untuk “We are the Prey”, dan kita masing-masing hanyalah tanda dolar lain untuk Big Media, Big Pharma, dan Big Regulators. Penjaga pintu telah menjual kami.

Langgan Majalah Forex Malaysia

━ more like this

Mansuh pencen ahli politik & penjawat awam adalah praktikal dan selari keperluan zaman

Memansuhkan pencen ahli politik & penjawat awam sememangnya satu topik yang panas kerana ianya melibatkan ramai pihak berkepentingan namun ia tetap perlu diakui sebagai...

Pengurus Maybank MC trade forex ambil RM4.8 juta dari peti besi cawangan, kena penjara

Seorang pengurus perkhidmatan di cawangan Maybank Singapura menanggung hutang kad kredit dan mengalami kerugian besar daripada dagangan dalam pasaran pertukaran asing (Forex).Dia mula meminjam...

MAJALAH FOREX MALAYSIA EDISI KE 251 SEDIA UNTUK DIMUAT TURUN PERCUMA

Majalah Forex Malaysia kembali lagi minggu ini dengan edisi ke 250.Dapatkan naskah MFM edisi ke 250 ini secara percuma sahaja!.Selamat Maju Jaya kepada semua.Kita jaga sesama...

Apakah maksud US Shutdown ? Tujuh perkara yang anda patut tahu

Pembiayaan untuk agensi persekutuan AS akan kehabisan pada 30 September, krisis yang didorong oleh perpecahan ideologi di kalangan Ahli Republikan.AS ketika ini hanya beberapa...

Produk Gardenia mulai 1 Oktober ini

Gardenia Bakeries (KL) Sdn Bhd (Gardenia KL) hari ini mengesahkan 30 produk syarikat itu akan mengalami kenaikan harga mulai 1 Oktober atau Ahad ini.Antara...
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here