fbpx
31.8 C
Kuala Lumpur
January 26, 2022
Editor's Picks MENARIK HARI INI!

KISAH TRADER PROFIT SEHINGGA $1 JUTA DOLLAR DAN HILANG SEGALANYA SELEPAS ITU

Dengan hanya bermodalkan $15,000.00 dollar, seorang trader berumur 31 tahun, Richard Dobatse, berjaya hasilkan keuntungan sehingga $1 juta dollar, tetapi hilang segalanya selepas itu.

MIND BLOWN!.

Tetapi itulah realiti kejam yang perlu diterima. Industri ini memberi kita peluang untuk jana keuntungan, tetapi dalam masa yang sama, risiko menanti.

Richard Dobatse, melalui temubual bersama media terkemuka global, The New York Times, menceritakan segalanya. Di mana sumber modal yang beliau ambil, sejumlah $15,000.00 dollar?. Melalui pinjaman bank. Dengan harapan ini adalah langkah pertama untuk beliau mengubah nasib diri dan keluarga dan seterusnya jadi jutawan.

Segalanya tampak sempurna. Dengan hanya bermodalkan $15,000.00 dollar, Richard berjaya jana keuntungan sehingga $1 juta dollar dalam masa hanya beberap bulan!. Untuk pengetahuan anda, Richard hanya seorang trader amatur, bukan profesional.

Tetapi malangnya, kerana ketamakan menguasi diri, akaun beliau gagal diuruskan dengan baik dan kerugian demi kerugian dialami oleh Richard. Berapa baki yang tinggal selepas itu?. Hanya sekitar $6,956.00 sahaja di dalam akaun dagangan beliau.

Menyedihkan bukan. Tetapi itu adalah realiti yang perlu ditelan oleh semua trader. Sentiasa berhati-hati dengan pasaran.

# Artikel ini adalah kisah benar ditulis berdasarkan daripada sumber berikut:
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/day-trader-made-million-lost-it-all-cautionary-tale-investing-2020-7-1029383192


Related posts

HARGA EMAS MEROSOT KE PARAS $1820.00 BERIKUTAN PENGUKUHAN SEMENTARA MATAWANG US DOLLAR

Admin Mfm

BOLEHKAH XRP MENJADI DIGITAL DOLLAR SEKALIGUS MENYAINGI DIGITAL YUAN?

MOHD FAUZI MOHD HANIF

MAJALAH FOREX MALAYSIA EDISI KE-92 SEDIA UNTUK DI MUAT TURUN SECARA PERCUMA !

Admin Mfm

Leave a Comment