fbpx
29.3 C
Kuala Lumpur
December 4, 2021
Editor's Picks MENARIK HARI INI!

SCAMMER PLATFORM PELABURAN AI MENGGANAS ??

Tengah kecoh kan tentang Mark AI,Turing AI,Snow AI,Norma AI,Sunton semuanya dikatakan telah mula melesapkan berbilion ringgit wang pelabur di Indonesia dan kini operasi mereka di Malaysia juga telah mula menghilangkan diri satu persatu.

Sebenarnya,isu scammer pelaburan ini adalah satu isu yang sering berulang.Ketamakan manusia lah yang menyebabkan masih ramai yang menjadi mangsa.

Kami berikan sedikit tips untuk anda elakkan daripada kena scam dalam dunia pelaburan terutama kripto yang sedang hangat diceburi anak-anak muda.



(PALING PENTING)
1. Check ranking website dorang dan check nilai website dorang. Setahu kami, ranking dorang sejuta lebih dan nilai website turing baru 9000 dollar. Sikit sgt tu untuk company yang claim dorang ni top 10? 🤣 Lepas tu check juga review orang lain. Tapi hati-hati juga ya, review skarang pun banyak yang fake. So, kalau rajin, check sekali orang yang bagi review tu , tengok akaun tu sah ke tidak. Kena pandai-pandai research la kan.

2. Design. Selalu scammer tak pandai design dan tidak akan melaburkan banyak masa & duit untuk mencantikkan app dorang. Sebab motif dorang nak tipu duit kau je. Bukan nak bagi ko user experience dalam app dorang.

         
                                               
3. Check management dorang, kalau tak banyak info pasal management dorang, jangan gatal nak labur. Kalau takda office, jangan labur. Kalau dorang setakat hanya boleh tunjuk gambar SSM tu, percaya la , sapa pun boleh buat gambar ssm palsu mcm tu dlm masa 5 minit. Cakap je nak nama company apa, alamat apa kau nak. Apa-apa gambar yang dorg hantar semua boleh photoshop. Results/ssm/gambar office/ etc.
Pergi tengok sendiri! Sekarang ni dah tahun 2021 bang, bukan 1990.

Macam Turing contohnya,syarikat baru daftar SSM 26 Ogos dan guna alamat rumah Pangsaria kat kat KL pun ada jugak rakyat Malaysia yang teruja nak melabur ?? Lesen Suruhanjaya sekuriti pun takde kan ??.

Tolonglah kontrol perasaan tamak tu.Hentikanlah jadikan scammer-scammer ni kaya raya.Nak melabur nak trade lebih baik anda invest wang anda untuk edukasi.Belajar dulu ilmu berdagang.Barulah cerdik kalau nak percayakan robot pun.

BERHATI-HATILAH..

 

Related posts

DEMOKRAT MENGUASAI U.S SENATE – MENGUKUHKAN PENTADBIRAN PRESIDEN JOE BIDEN

Admin Mfm

BELANJAWAN 2022 DIBENTANG DENGAN PERUNTUKAN RM 332 BILLION

Admin Mfm

MAJALAH FOREX MALAYSIA EDISI KE-90 SEDIA UNTUK MUAT TURUN !

Admin Mfm

Leave a Comment