30.4 C
Kuala Lumpur
spot_img

SCAMMER PLATFORM PELABURAN AI MENGGANAS ??

Date:

Share:

Tengah kecoh kan tentang Mark AI,Turing AI,Snow AI,Norma AI,Sunton semuanya dikatakan telah mula melesapkan berbilion ringgit wang pelabur di Indonesia dan kini operasi mereka di Malaysia juga telah mula menghilangkan diri satu persatu.

Sebenarnya,isu scammer pelaburan ini adalah satu isu yang sering berulang.Ketamakan manusia lah yang menyebabkan masih ramai yang menjadi mangsa.

Kami berikan sedikit tips untuk anda elakkan daripada kena scam dalam dunia pelaburan terutama kripto yang sedang hangat diceburi anak-anak muda.



(PALING PENTING)
1. Check ranking website dorang dan check nilai website dorang. Setahu kami, ranking dorang sejuta lebih dan nilai website turing baru 9000 dollar. Sikit sgt tu untuk company yang claim dorang ni top 10? ???? Lepas tu check juga review orang lain. Tapi hati-hati juga ya, review skarang pun banyak yang fake. So, kalau rajin, check sekali orang yang bagi review tu , tengok akaun tu sah ke tidak. Kena pandai-pandai research la kan.

2. Design. Selalu scammer tak pandai design dan tidak akan melaburkan banyak masa & duit untuk mencantikkan app dorang. Sebab motif dorang nak tipu duit kau je. Bukan nak bagi ko user experience dalam app dorang.

         
                                               
3. Check management dorang, kalau tak banyak info pasal management dorang, jangan gatal nak labur. Kalau takda office, jangan labur. Kalau dorang setakat hanya boleh tunjuk gambar SSM tu, percaya la , sapa pun boleh buat gambar ssm palsu mcm tu dlm masa 5 minit. Cakap je nak nama company apa, alamat apa kau nak. Apa-apa gambar yang dorg hantar semua boleh photoshop. Results/ssm/gambar office/ etc.
Pergi tengok sendiri! Sekarang ni dah tahun 2021 bang, bukan 1990.

Macam Turing contohnya,syarikat baru daftar SSM 26 Ogos dan guna alamat rumah Pangsaria kat kat KL pun ada jugak rakyat Malaysia yang teruja nak melabur ?? Lesen Suruhanjaya sekuriti pun takde kan ??.

Tolonglah kontrol perasaan tamak tu.Hentikanlah jadikan scammer-scammer ni kaya raya.Nak melabur nak trade lebih baik anda invest wang anda untuk edukasi.Belajar dulu ilmu berdagang.Barulah cerdik kalau nak percayakan robot pun.

BERHATI-HATILAH..

 

Langgan Majalah Forex Malaysia

━ more like this

Japan’s Yamagiwa: GDP shows economy in moderate pick-up

Japan’s Economy Minister Daishiro Yamagiwa expressed his take on the economic expansion seen in the second quarter of this year.Key quotesGDP shows economy in moderate...

Era penggunaan kad kredit sudah berakhir

Ketua Bank Pusat Brazil,Roberto Campos Neto pada hari Jumaat berkata beliau percaya kad kredit tidak lagi wujud tidak lama lagi berikutan pertumbuhan sistem kewangan...

Malaysia tidak lagi dalam krisis: Gabenor BNM

Ekonomi Malaysia menyerap kesan kenaikan kadar dasar semalaman (OPR) dengan baik, dan amat jelas negara ini tidak lagi berada dalam krisis, kata Gabenor Bank...

Former Sri Lanka president Gotabaya Rajapaksa turns up in Thailand after Singapore visa expires

The former Sri Lankan president Gotabaya Rajapaksa, who fled overseas to escape protests against his government, arrived in Thailand on Thursday night on a...

Penduduk Malaysia dijangka meningkat 45 Juta pada 2050,beri cabaran dalam isu sekuriti makanan

Penduduk Malaysia diunjurkan meningkat kepada lebih 45 juta menjelang 2050 sekali gus akan meningkatkan permintaan dan penggunaan terhadap makanan dan menimbulkan pelbagai cabaran termasuk...
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here