fbpx
34.8 C
Kuala Lumpur
January 29, 2022
Editor's Picks Teknikal

RAMALAN HARGA LITECOIN

Harga Litecoin berada di bawah tekanan dan carta harian menunjukkan kelemahan selanjutnya. LTC diperdagangkan pada $ 130, iaitu sekitar 68% di bawah titik tertinggi tahun ini. Ini telah menyaksikan permodalan pasarannya menurun kepada lebih daripada $ 8.7 bilion menjadikannya cryptocurrency ke-13 terbesar di dunia.

Litecoin adalah projek cryptocurrency yang agak lama yang dibina untuk menjadi alternatif kepada Bitcoin. Koin ini berfungsi dengan cara yang agak serupa dengan Bitcoin tetapi lebih murah untuk digunakan. Ia juga lebih efisien kerana rangkaian tidak mengalami kesesakan yang besar.

Litecoin biasanya dilihat sebagai alternatif untuk Bitcoin dalam komuniti pelaburan kerana harganya yang lebih murah. Untuk satu, dengan hanya $ 1,000, anda boleh membeli beberapa Litecoin. Dengan jumlah yang sama, anda hanya dapat membeli sebahagian kecil Bitcoin. Oleh itu, baru-baru ini, harga Litecoin bergelut kerana pelabur tetap prihatin mengenai kadar faedah dan peraturan.

Ramalan harga Litecoin

Carta harian menunjukkan bahawa harga LTC telah berada dalam arah aliran menurun yang mendalam. Memang, ia turun ke tahap terendah sejak 24 Jun minggu ini. Tinjauan lebih dekat menunjukkan bahawa koin ini diniagakan jauh di bawah purata bergerak eksponensial 200-hari dan 50-hari. Kedua-dua purata juga akan mempunyai crossover yang juga dikenali sebagai death cross. Dalam kebanyakan kes, ini biasanya merupakan tanda bahawa beruang mengawal pergerakan.

Oleh itu, pada pandangan saya, kita tidak dapat menolak penurunan selanjutnya dalam masa terdekat. Penurunan yang lebih dalam akan disahkan sekiranya harga berjaya bergerak di bawah paras terendah $ 105 minggu ini. Paparan penurunan harga akan menjadi tidak sah jika harganya bergerak di atas $ 150.

LTC price chart

Related posts

CHINA KENAKAN LARANGAN IMPORT BIJIH BESI DARIPADA AUSTRALIA

Admin Mfm

AIR ASIA TUKAR NAMA JADI CAPITAL A

Admin Mfm

FORMAT PEMILIHAN PESERTA BAGI PUSINGAN PERTAMA BOTT 2019

Leave a Comment